28 marts 2012

Økologisk Påske- god påske fra Braunstein

Alle påskeøls moder er jo efter sigende den tyske Salvator øl fra Paulaner, som er en rigtig god øl. Jeg synes desværre at der er meget langt imellem øl som efterligner den med success, men Økologisk Påske fra Bryghuset Braunstein synes jeg gør det ganske godt.

Økologisk Påske
Bryghuset Braunstein
Det er en flot ravgylden lagerøl på 6% alc., med et luftigt flødefarvet skum, som hurtigt forsvandt. Jeg syntes at aromaen var rigtig god, med en fin balanceret duft af korn, humle, blomster og lidt karamel.
Jeg kunne også rigtigt godt lide smagen. Jeg syntes ikke at der var ret meget kulsyre i, så smagen var sådan flad i det, ligesom de tyske Kellerbier. Fordi der er så meget smag og sødme i øllen, savner man dog slet ikke kulsyren, og i stedet får øllen ligesom en rigtigt forfriskende smagfuldhed, som gør at man kan have den stående længe, og bare nyde smagen. Jeg syntes at det var en god krydret smag, med en fin bitterhed og sødme, og med en god karamel smag, som specielt blev hængende i eftersmagen. Eftersmagen var halvlang, og var både bitter, sød og krydret.
Jeg syntes at det var en rigtig god øl, men en god smag og sødme. Måske som en Kellerbier udgave af en Salvator... og jeg gav den en karakter på 7,5.

Der er masser af påskeøl i butikkerne, men jeg synes ikke rigtigt at der er noget som jeg ikke har smagt før, så jeg regner ikke med at der kommer flere påskeanmeldelse i denne omgang.

I går var jeg til en ølsmagning med Det Lille Bryggeri. Det var rigtigt spændende, og vi smagte en masse af deres gode øl. Det skal I nok komme til at høre mere til :)

2 kommentarer:

 1. Hej Brian,
  Det ville være så fint, hvis du kunne tilføje pris og hvor henne man kan købe de øl du anmelder. Så ved man om det er indenfor ens budget at smage med;-)
  kh
  Nunu

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nunu
   Det synes jeg lyder som en rigtig god idé, så det vil jeg tilstræbe at skrive fremover :)
   vh
   Brian

   Slet