12 marts 2012

Verdi Imperial Stout - fantastisk italiener!

Det italienske mikrobryggeri Birrificio Del Ducato brygger kraftige specialøl, som aftenens hovedperson, den kulsorte Verdi Imperial Stout. Den er opkaldt efter komponisten Verdi, og vandt en guldmedalje på European Beer Star festivallen i 2008. Bryggeriet har desuden vundet masser af andre præmier bla. på Stockholms ølfestival.

Verdi Imperial Stout
Birrificio Del Ducato
Ducato har eksisteret siden 2007, og ligger i Giuseppe Verdi's fødeby Roncole. Det drives af Giovanni Campari og Manuel Piccoli, og eksporterer omkring 15% af deres produktion. Jeg kunne godt tænke mig at kunne italiensk, så man selv kunne forstå deres hjemmeside, seriøst, men indtil da findes der jo heldigvis Google Translate.

Verdi er en fantastisk flot Stout på 8,2% alc., med et tæt nøddebrunt skum, som hurtigt forsvandt. Det giver altså lidt ekstra til oplevelsen, at det ikke bare er den billige standard flaske med en kedelig etikette.
Jeg kunne rigtigt godt lide aromaen, som nærmest var helt perfekt af en Stout. Jeg kunne lugte chokolade, lidt kaffe, mørk malt, en god sødme, og en krydret antydning af røg.
Smagen syntes jeg også var rigtig god. Det var en god tyk smag, med en formidabel mundfylde, og en vidunderlig eftersmag af chokolade, lakridsrod, og en lille smule kaffe.
Jeg syntes at Verdi Imperial Stout var en fantastisk øl, og gav den en karakter på 9 ud af 10.

Måske man skulle vælge Italien som mål for den næste familieferie, for der er tydeligvis ved at komme godt gang i støvlelandets mikrobryggerier. Hvordan mon man sælger den idé til konen ? :)

1 kommentar:

  1. Det lyder som en fantastisk god øl. Det lader til at der eksperimenteres meget i Italien. Jeg har ikke smagt øl fra Ducato, men læst spændende beskrivelser i flere bøger. Derimod har jeg smagt andre spændende italienske øl, så landet er nok et besøg værd

    SvarSlet