25 juli 2011

Kaiserdom Kellerbier

I Superbrugsens noget skrabede udvalg af øl, findes der nogle dåseøl fra tyske Kaiserdom. Jeg har ikke været videre imponeret af dem jeg har smagt indtil videre, men da Kaiserdom jo kommer fra Bamberg, tog jeg alligevel chancen og købte et par Kellerbier da jeg så dem på tilbud. Det var en god idé, for det er en rigtig god øl.

Bjarke Bundgaard har på GlocalBeer har skrevet en rigtig god beskrivelse af øltypen Kellerbier. Kort fortalt, er det en ufiltreret øl, som er lagret 'ungespundet', dvs på et fad som ikke har været lukket under lagringen, således at kuldioxiden slipper ud. Øltypen stammer fra Franken i Tyskland, hvor en Keller jo er de kældre hvor bryggerierne tidligere lagrede deres øl, men som nu mest agerer som ølhaver :)

Kellerbier
Keiserdom
Kaiserdom Kellerbier er altså noget så usædvanligt som en ufiltreret pilsner.  Det er en fin mørkgylden øl, med et flødefarvet skum. Aromaen var ok, med duft af humle og malt. Jeg kunne godt lide smagen, som havde lidt sødme og en mellem bitterhed. Gærresterne gav øllen en ekstra fylde og dybde i smagen, sådan en lidt krydret sødme. Eftersmagen var lang og forholdvis bitter.
Jeg syntes at det var en rigtig god øl, nok en af de bedste pilsnere jeg har smagt, og gav den en samlet karakter på 7 ud af 10.

Kaj anmeldte i april denne Kellerbier på hans blog, Kajs Ølblog. Han syntes dog at den var ret kedelig, og gav den kun 2,5 ud af 6 stjerner. Sådan er smag og behag er jo heldigvis forskellig :)

Jeg glæder mig meget til selv at besøge et par Kellers til september, og smage på ugespungte kellerbier fra nogle af Bambergs andre bryggerier.2 kommentarer:

 1. Jeg ville til enhver tid foretrække en Flensburger Kellerbier. Men de er desværre ikke så nemme at få fat i herhjemme.

  SvarSlet
 2. Hej Kaj
  Tak for kommentaren. Jeg har godt læst, at du ikke var så vild med Kaiserdoms Kellerbier.
  Jeg har desværre ikke smagt noget fra Flensburger, men jeg må jo forsøge at få fat i en.
  vh

  SvarSlet