23 maj 2011

Liefmans Glühkriek - Glögg af kirsebær øl

I december købte jeg lidt forskelligt svenske juleøl på Systembolaget, og købte da også en belgisk Glühkriek fra Liefmans. Det er en art Kriek krydret med jul, og beregnet til at varme op til 70 grader, som en kirsebær glögg. I lørdags fik jeg, i gode venners lag, endeligt varmet op under den, og den var slet ikke så ringe.

Glühkriek
Liefmans
Jeg kan ikke rigtigt finde noget info om denne kirsebær øl, men jeg går ud fra, at det er Liefmans almindelige Kriek, tilsat Glühwein krydderier. Liefmans øl hedder forøvrigt ikke længere Kriek, men derimod Cuvé Brut. Det er for at gøre folk opmærksomme på, at det faktisk ikke er en almindelig kriek, som jo er en Lambic gæret med kirsebær, men derimod en Oud Bruin, lagret med kirsebær i et år, og derefter blandet med Oud Bruin og Liefmans fantastiske Goudenband øl.
Glühkriek er flot rød, stort set uden skum eller bobler, da dette naturligvis forsvandt i den langsomme forsigtige opvarmning.
Den har en skøn aroma, med duft af kirsebær og julekrydderier. Smagen er også god, men kirsebærsmagen er her mere begrænset, i forhold til en kriek som jo smager meget af sure kirsebær. Jeg synes mere at Glühkrieken domineres af den mørke syrlige Oud Bruin smag, og godt med krydderier. Der var en mellem sødme, lidt bitterhed og lidt syrlighed i smagen. Eftersmagen var halvlang, med lidt bitterhed og en del syrlighed.
Samlet gav jeg Liefmans Glühkriek 8 i karakter.

Vi drak vores Glühkriek i den småkolde skumring på terassen, så en smagfuld varm kirsebærøl passede helt perfekt, og alle syntes at den smagte skønt. Hvis Systembolaget får den på repertoiret igen til jul, så tror jeg at jeg køber et par flasker med hjem. Til at servere til risalamanden :)

2 kommentarer:

  1. God plan, men jeg vil nu nødig undvære en portvin :)

    SvarSlet
  2. Så må vi jo servere begge dele :)

    SvarSlet