04 november 2022

Herslev Under Åben Himmel 2022

En varm weekend i juni 2022 afholdt Herslev Bryghus deres sommerfestival Herslev Under Åben Himmel.
Åben Himmel var arrangeret i samarbejde med Gimle, som er Roskildes lokale musik og kulturhus, og bød på 2 dage med musik, foredrag, mad og naturligvis øl. Da jeg var blevet dobbeltbooket, kunne jeg desværre kun deltage den ene af de to dage, men den dag nød jeg så i fulde drag.

Denne artikel blev oprindeligt bragt i Ølentusiasten tilbage i 2022.

Herslev brygger økologisk øl, hvor byggen er dyrket på egne marker, og er meget optaget af de lokale råvarer. Det gælder både deres øl og den mad som serveres i bryggeriets café. På festivallen var deres fokus derfor også det spændende lokale, både mht. til mad, foredrag og musik. 

Bryggersønnen Mads Kinnerup Jørgensen var programansvarlig på musikken, og havde sammen med Gimle hyret nogle spændende nye danske navne, til at spille på scenen bag bryggeriet. Blandt hovednavnene på festivallen var Takykardia, Chinah, Lucky Lo og Greta, hvoraf jeg selv oplevede de to sidste. Det var virkeligt skønt at opleve disse fremadstormende danske navne spille i høj sol i Herslev.

På en lille scene bed bryggeriet blev afholdt workshops og foredrag om lokal mad og økologi. Cindie Christiansen, Ane Rørdam Hoffmeyer, Mikkel Friis-Holm og Tore Jørgensen selv, holdt over weekenden oplæg, hvor der var lagt op til debatter med gæsterne. 

På gårdspladsen var desuden opsat en stor madbod hvor gæsterne kunne købe fast føde, og i haven bag gården var der arrangeret fællesspisninger ved langborde. Bag boderne stod bryghusets madansvarlige Isabel Hansen, og som vanligt var ingredienserne lokale, med fokus var på det nemme håndholdte mad. Fællesspisningen stod restauranten Muld for. Muld er en økologisk gårdrestaurant fra Vipperød, som selv dyrker alle ingredienser til deres mad. Til Åben Himmel havde de kreeret en spændende let menu, med bl.a. syltede blommer, asparges, hjemmelavede pølser og en frisk salat. Maden passede perfekt til en dejlig sommerdag og en god øl. 

Alt dette naturligvis til de gode øl fra bryggeriet. I stande kunne købes fadøl fra Herslevs faste sortiment, hvor jo f.eks. deres Pilsner og Hø Øl passer rigtigt godt til mad, og til en nogenlunde pris. Endnu bedre, for en ølnørd som jeg, var at Herslevs special serie af fadlagrede øl på flaske kunne købes til en særdeles rimelig pris. Jeg er f.eks. ganske begejstret for deres Wild Fermented Dawson Plum og fandt en ny favorit i deres Kakao Barrel Aged Imperial Stout. Mums. Godt at man kunne cykle hjem.

Det var en varm sommeraften i juni til Herslev Under Åben Himmel, med skøn mad, fantastisk musik og gode øl. Så er der noget ved at være ølentusiast.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar