30 juli 2022

Øl og Fest til MBCC 2022

Mikkellers store ølfest Mikkeller Beer Celebration Copenhagen, var i 2022 udgaven tilbage for fuld styrke. Festen var, lige som årets Ølfestival, flyttet tilbage på sin retmæssige plads i maj, og blev holdt i forlængelse af årets Copenhagen Beer Week. Denne artikel skrev jeg oprindeligt til Ølentusiasten, men I får den naturligvis også her.

MBCC 2022

De bedste bryggerier i verden gæstede som vanligt Øksnehallen, og lod øllet flyde på hver af de 4 sessioner over Store Bededags ferien. Førhen har ølfesten haft en stor overvægt af amerikanske bryggerier, der oftest serverede voldsomt hypede og stærke øl. I sin nyeste udgave var bryggerierne på MBCC heldigvis ikke kun de eftertragtede amerikanske, men også en god blanding af nye dygtige bryggerier fra hele verden, traditionelle bryggerier fra f.eks. Tyskland og Belgien, samt en række lokale fra Danmark og Sverige. Den bredere pallette har, efter min mening, givet ølfesten en bredere appel som har gjort den mindre nørdet og mere festlig.

Flying Couch

Der var igen mange gode danske bryggerier til årets ølfest, idet både Amager Bryghus, Penyllan, Ebeltoft, Flying Couch, Spybrew, Tim Vladimirs Køkken, To Øl, Too Old to Die Young, Åben, Bad Seed og People Like US (PLU) havde stande. Det er skønt at se at vi har så mange spændende bryggerier, som kan mænge sig med verdens bedste. De danske bryggerier får mere ud af det end blot at få solgt deres øl. De får også mulighed for at se hvad der rør sig i den større ølverden og de får skabt kontakter til dygtige udenlandske bryggerier. 

For Flying Couch er det bedste ved at deltage ved ølfesten, i følge medejer Kasper Gerdes, da også atmøde de mange dejlige mennesker. Både udstillere, venner og gæster. Han synes, at ølfesten har en kanon stemning og atmosfære, som gør det til en kæmpe fornøjelse at være med.

People Like Us på MBCC
Det er naturligvis sjovt at smage de bedst ratede øl i verden, men det er sjovere at møde de bryggere som har lavet dem. Brygmesteren Rune Lindgreen fra PLU fortalte mig, at han til ølfesten faktisk gik mere efter at smage på de mere stilrene øl, som nogle gode lagerøl, frem for de vilde og kraftige øl. De traditionelle øltyper var heldigvis godt repræsenteret i år.

På mad-siden var MBCC igen en fornøjelse. Forpladsen ved Øksnehallen var fyldt med spændende madboder, som serverede alt fra Johns berømte hotdogs til tortillas og ramen. Her kunne vor egen Ølfestival virkeligt lære noget, for til gode øl hører der lækker mad. Der er ikke noget galt med en Frankfurter, men et godt udvalg er altså langt bedre.


Bad Seed på MBCC
Årets MBCC var sjovere end nogensinde. Der var en rigtig god stemning, så selvom der stadigt var alenlange køer til de mest hypede øl, var der ikke den samme konkurrencementalitet om de dyre øl, som før har præget MBCC. Mere fest, mere musik, bedre mad, flere bryggerier som ikke løb tør for øl efter få timer og ikke mindst, mere sjov og ballade. 

Tak for en dejlig ølfest på MBCC. Vi ses til næste år.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar