28 januar 2019

Sisyfos - croissant saison - fra Omnipollo

Det svenske bryggeri Omniplollo laver nogle af verdens bedste øl, men ind i mellem også nogen af de mærkeligste. På Systembolaget har jeg købt en sær fætter, nemlig en saison øl som Omnipollo har brygget med vanillie, kokosnød, croissanter, ost og rosin syltetøj. De skriver ikke hvorfor...

Sisyfos saison fra Omnipollo
Sisyfos
Omnipollo
Sisyfos er en uklar gylden øl på 6% alk, med et luftigt flødefarvet skum som forholdsvis hurtigt forsvinder. Omnipollo bruger meget krudt på design af deres logoer og etiketter, og Sisyfos har da også en sjov, omend måske lidt simpel, etikette.
Aromaen er let og bitter, med en let syrlig duft af appelsin og lidt korn. I betragtning af de vilde tilsætninger, er aromaen meget stille og rolig, og det samme er sådan set tilfældet i selve smagen. Sisyfos har smag af appelsin, brød, lidt blomster humle, måske en anelse vanillie og en let bitterhed som mest mærkes i eftersmagen. Jeg kan gudskelov hverken smage ost, kokos eller syltetøj, men det kan være at det bidrager til den lidt usædvanlige mundfylde.
En saison øl er normalt sprød, frisk og tør, men det er der ikke meget af i Sisyfos. Det er ikke en decideret dårlig øl, og jeg kan da godt forstå at det kan være sjovt for bryggere at eksperimentere med underlige tilsætninger, men jeg ærgrer mig noget over at jeg har spildt mine penge, og min tørst, på en øl som sådan set bare er underlig. Jeg giver Sisyfos en samlet karakter på 7 ud af 10.

Da jeg hældte det sidste af Sisyfos op i mit glas var der lidt 'svæv'. Jeg antog at det var lidt gær-rester... indtil jeg smagte på det, og indså at det var en klump fedt-indsmurt gær.... så røg resten af øllen altså i håndvasken...


Ingen kommentarer:

Send en kommentar