12 januar 2019

Don't Worry - Be Hoppy !

Salget af alkoholfri og lav-alkohol øl vokser eksplosivt, ikke mindst pga. en masse nye øl som har masser af smag, på trods af den lave procent. På Svaneke Bryghus har man de sidste par år lavet nogle rigtigt spændende lav-alkohol øl, bla. dagens hovedperson,så her har i en anmeldelse af deres Don't Worry Pale Ale.

Don't Worry Pale Ale fra Svaneke Bryghus
Don't Worry Pale Ale
Svaneke Bryghus
Der er en tæt flødefarvet skum på Don't Worry, og det holder dejligt længe. Før i tiden var der
ikke meget smag i alkoholfri øl, men på trods af de kun 0,5% alk, har Don't Worry masser af lækker smag og aroma. Der er en dejligt frisk og bitter aroma af citrus og appelsin, samt lidt korn i baggrunden. Det er fantastisk at en øl på 0,5% kan have så frisk og frugtig en duft.
Smagen er fyldt med humlesmag af citrus, melon og appelsin, og er faktisk pænt bitter af en Pale Ale. Gammeldags alkoholfri øl var meget søde og maltede, men her er der hverken malt eller sødme, tværtimod får humlen øllen til næsten at virke tør, og giver en rigtig god mundfylde, og en fin lang bitter og humlet eftersmag.
En øl som er så humlet som Don't Worry skal drikkes frisk, så på trods af hvad tricks der nu end er brugt på en forholdsvis billig supermarkedsøl som denne, så må smagen være tydeligt friskere og mere humlefrugtig på en ny øl, end på en ældre flaske.
Jeg synes at Don't Worry fra Svaneke Bryghus er en rigtigt lækker øl, specielt i betragtning af at den er på kun 0,5%, så jeg giver den en karakter på 7 ud af 10.

Jeg er blevet stor fan af de smagfulde lav alkoholøl som Don't Worry. Det er f.eks. dejligt at kunne drikke en god øl, selv når man skal køre hjem.
Flere af dem tak :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar