04 februar 2018

Praga Dark Lager

COOP har de sidste par uger haft tilbud på de tjekkiske Praga øl. I Tjekkiet laver de nogle skønne lagerøl, og selvom man med rette kan sige at Praga er en industriversion af disse, så synes jeg faktisk at det er nogle ganske udemærkede øl. I får her en anmeldelse af den mørke Praga Dark Lager.

Den højtelskede Pilsner er opfundet i Tjekkiet, men selv synes jeg faktisk at deres mørke lagerøl er
Praga Dark Lager
Praga Dark Lager
bedre. Det er f.eks. den slags øl som bliver serveret på det berømte U Fleku bryggeri i Prag, og alle tjekkiske bryggerier med respekt for sig selv har en mørk lagerøl på repertoiret. 
Praga Dark Lager er en kaffesort lagerøl på 4,8% alk., med et luftigt lysebrunt skum som hurtigt forsvinder. Aromaen er ret let, men har dog lidt duft af sort ristet malt, samt en mild bitterhed med en anelse humleduft af græs og gran.
I den ganske fine smag er der ristet malt, nødder, lidt frugtighed fra humlesmagen af græs og blomster, samt en del sødme. Sødmen bliver større i den halvlange eftersmag, men balanceres dog af smagen af sort malt samt en fin bitterhed. 
Jeg synes at Praga Dark Lager er en ganske udemærket øl, i forhold til prisen, så jeg giver den en karakter på 6,5 ud af 10. Den samme vurdering som jeg i øvrigt har givet de mørke industriøl fra Budejovicky Budvar, Samson 1795 og Kozel Dark.

En lang række små tjekkiske bryggerier laver lækre mørke lagerøl, men hvis man gerne vil smage en som også er til at skaffe herhjemme, kan jeg anbefale Bernard Cerny som kan købes bl.a. hos Skjold Burne. Den slår Praga Dark Lager med flere længder :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar