20 november 2017

Whiskey Tango Foxtrot fra Hoppe.Beer

Det lille bryggeri Hoppe.Beer blev startet af Frederik Hoppe i 2015. Han brygger på et 200 liters anlæg i et nedlagt mejeri i Solrød Landsby, og må derfor nok have titlen af danmarks mindste kommercielle bryggeri. Hoppe brygger øl som er 'inspirerede af den belgiske brygtradition', hvilket ikke betyder at han brygger traditionelle belgiske klosterbryg, men at han lader sig inspirere af det eksperimenterende i den belgiske tradition, hvor frugter, sukker og krydderier bidrager til smagsbilledet.
Højt Skummende smagte første gang Hoppes øl på årets Ølfestival, hvor han havde medbragt en række spændende belgisk inspirerede øl, alle med et twist. Da jeg fandt 3 Hoppe øl hos Maltbazaren, røg de derfor hurtigt i indkøbskurven. Idag får I en ølanmeldelse af Whiskey Tango Foxtrot, som er en røget og fadlagret Ale.

Whiskey Tango Foxtrot fra Hoppe.Beer
Whiskey Tango Foxtrot
Hoppe.Beer
Hoppe.Beer kalder Whiskey Tango Foxtrot for en Amerikansk Whiskey i ølform, og der er der nok noget om. Det er en ale med røgsmag, som er gæret med Bourbon gær og lagret på egestræsfade i 4 måneder, så smag er der masser af.
Aromaen er først lidt overvældende, for den har virkeligt en god dosis røg. Men bag røgen fornemmes fine dufte af træ, brændt karamel og bær. Røgen er nærmest på højde med en Schlenkerla, men med en helt anden baggrunds-aroma. 
I smagen er det også røgen som først gør indtryk, men hurtigt kommer den blot til at danne bagtæppe til en dybere og mere frugtig smag. Der er en mild træ-smag fra egetræslagringen og en dejlig frugtighed, som må stamme fra bourbongæren. Jeg går ud fra at sådan en fyr danner en farlig masse smag af frugt-estere. Der er også tilsat lakridsrod, men jeg synes mest af det bidrager til den frugtige smag, uden at smage decideret af lakrids. Den lange eftersmag er rigtigt blød og lækker, med en god balance mellem røgen samt bær og bitterhed.
Jeg synes at Whiskey Tango Foxtrot er en rigtigt lækker øl. Men nu er jeg jo også stor fan af både røgøl samt belgiske øl, så for mig sidder denne fine sag lige i skabet. Jeg giver den en karakter på 8 ud af 10.

Jeg skulle lige se det et par gange før jeg indså hvad navnet på denne fine øl betød. Jeg har nok bare ikke brugt nok tid i militæret. Jeg synes nu ikke at Whiskey Tango Foxtrot er en WTF... oplevelse. Jeg synes faktisk at den er rigtigt lækker.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar