09 november 2017

Nordic Jam fra Jacobsen

En gang imellem kommer der nyt fra Carlsbergs Jacobsen brand, men det er længe siden at det har været noget spændende. Deres nyeste tiltag er Nordic Jam, som er en slags industri-version af den nordiske bølge inden for øl, det som kaldes Ny Nordisk Øl. Her bruges lokale nordiske råvarer, som bær, frugt og lokal malt, til at skabe øl med et unikt nordisk præg. I Nordic Jam har Carlsberg forsøgt at give dette præg ved at tilsætte Tyttebær til en hvedeøl.

Nordic Jam er en hvedeøl på 5% alk, med et luftigt flødefarvet skum. Etiketten er et kludetæppe af
Nordic Jam hvedeøl fra Carlsbergs Jacobsen brand
Nordic Jam
Jacobsen Carlsberg
underlige marmelade farver, men det er nok for at den skal passe til selve øllens uklare rødlige farve.
Aromaen er meget frugtig, med duft af røde bær og lidt frugt syrlighed. Som det hører sig i en hvedeøl, er bitterhed lav i aromaen, men selve smagen er faktisk fornuftigt bitter, synes jeg, da de tilsatte bær giver bitterhed til øllen. Nordic Jam er brygget med både tyttebær, appelsinskal og korianderfrø, så man kan vel sige at det er en Wittbier med bær. Jeg synes at tyttebærrene giver alt for meget smag af frugt, så selv om eftersmagen ender med at være tør, så fremstår smagen i alt. som alt for marmelade agtig. Selvom det ikke fremgår af etiketten, så går jeg ud fra at Nordic Jam er skabt til at drikkes til mad. Den står ihvertfald ikke særligt godt alene.
Jeg giver Nordic Jam en karakter på 7 ud af 10.

Jeg har lagt mærke til, at der ikke længere står på Jacobsen øllene at de er brygget på det gamle Husbryggeri i Valby. Jeg går derfor ud fra, at Jacobsen øllene nu brygges på Carlsbergs industribryggerier, ligesom Semper Ardens er blevet det i mange år. Husbryggeriet har i lang tid haft svært ved at følge med marketings-afdelingens efterspørgsel, og har brugt 3/4 af året bare på at brygge juleøllene, så derfor har stærke kræfter i Carlsberg arbejdet på at flytte Jacobsen produktionen, fx til fabrikken i Fredericia. Det er synd, at Carlsbergs sidste rest af ordentligt øl dermed er ved at forsvinde.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar