10 august 2017

Grimbergen Blond - Belgisk industriøl

Der findes masser af gode belgiske øl, men der findes naturligvis også masser af kedelige industriøl. En af disse brygges af Carlsberg, og sælges i Danmark med en løgnagtig historie om munke og gamle bryggetraditioner. I Fakta har jeg købt mig en flaske Grimbergen Blonde

Grimbergen Blonde er en klar gylden ale på 6,7%, med et luftigt hvidt skum som hurtigt forsvinder. Etiketten er indbegrebet af marketing, og øllens hjemmeside er endnu værre, med en falsk historie om klostre og bryggetraditioner. Det er simpelthen markedsføring når det er værst.
Grimbergen Blonde fra Carlsberg
Grimbergen Blonde
Carlsberg
Aromaen er meget sød. Der er duft af lys malt, en anelse krydret duft, samt lidt frugt som af søde dadler eller appelsin. Frugtsødmen er overvældende, og kommer i smagen til at minde lidt om honning. Der er dog ikke tilsat honning, men derimod både karamelfarve E150c, humleekstrakt og, mere naturligt for en belgisk øl, glykosesirup. Det giver en forfærdeligt sød øl uden nogen særlig bitterhed, men med smag af lys malt, sød klistret frugt og en anelse krydret smag fra den billige malt. 
Dette er simpelthen en forfærdelig øl. Det skal forestille en belgisk blonde, men den har intet af det gode fra øltypen, men kun det det søde og lidt af frugtsmagen. Jeg tvivler på at den overhovedet er brygget med en belgisk gærtype. Jeg giver Grimbergen Blonde en karakter på 4 ud af 10.
Livet er for kort til lorteøl, for nu at citere den store mester, så denne Grimbergen Blonde endte meget hurtigt i afløbet. Det de dårligste 30,- jeg har givet ud længe.

De Grimbergen øl som sælges i Danmark er brygget på Carlsbergs Kronenbourg bryggeri i Frankrig, så der er absolut intet klosteridyl over dem. De har ellers gang i en stor reklame kampagne omkring de gamle munketraditioner og klosterets fugl Fønix evner. Det er Carlsberg marketing når det er værst, fra et bryggeri hvor det er reklamefolkene som bestemmer hvilke øl der skal brygges.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar