22 oktober 2015

Pale Hops fra Beer Here

Det er ikke så tit at der kommer nye øl fra Beer Here, men det er selvfølgeligt heller ikke nødvendigt, når nu de 'gamle' er så fine. I Toft Vin & Øl på Islands brygge faldt jeg forleden over øllen Pale Hops, så den får I her en anmeldelse af.

Pale Hope fra Beer Here
Pale Hops
Beer Here
Pale Hops er en flot ravgylden øl på 5,5% alk, med et tæt flødefarvet skum som holder længe. Etiketten forestiller vist en slags gunslinger-humle, og er selvfølgeligt tegnet af bryggeren selv.
Øllen er brygget som en blanding af en engelsk og en amerikansk Pale Ale, da der er brugt engelsk Maris Otter malt, men amerikansk humle. I en frisk flaske er der formentligt rigtigt meget humleduft af grapefrugt og citrus, den er brygget med Amarillo, Centennial, Simcoe og Chinook humle, men da denne flaske er et par år gammel, sidste holdbarheds-datoen er overskredet med 11 dage, er humlearomaen nu mere begrænset. Der er en rigtigt god brød duft fra af malten og en god bitterhed, med humlearoma af ananas, melon og lidt grape.
I smagen er der en rigtigt god bitterhed, den har en IBU på 40, med humlesmag af grape og lidt melon. I baggrunden ligger en rigtig god maltsmag, som binder øllen sammen, og giver en god mundfornemmelse. Der er en fin frugt smag fra humlen, men i denne ældre flaske altså ikke så meget at det bliver overvældende.
Jeg synes at Pale Hops er en rigtigt god øl, som nok er rigtigt godt humlebitter når den er helt frisk, så jeg giver den en karakter på 8 ud af 10.

Christian Skovdal Andersen har jo travlt med at starte det nye bryggeri på Bornholm, hvor han allerede har lavet de første bryg. Jeg glæder mig til at smage på sagerne, og se hvilke nye øl han finder på :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar