14 oktober 2015

Nanny State fra Brewdog

Sidste år blev grænsen for alkohol i en alkoholfri øl jo hævet til 0,5%, hvilket betyder at Nanny State fra Brewdog kan betegnes som alkoholfri. Ikke at det vil få mig til at købe flere af dem, men altså, så ved vi det. Som Brewdog selv skriver så er det meget svært at brygge en ordentlig øl med så lav alkohol, men jeg synes at de er sluppet ganske udemærket fra det.

Nanny State
Brewdog
Nanny State er brygget med 8 slags malt, og med Centennial, Amarillo, Columbus, Cascade og Simcoe humle. Brewdog har altså virkeligt kæmpet for at sparke noget smag i den.
Det er en fin nøddebrun øl med et tæt flødefarvet skum, som holder længe. Aromaen er ganske fin, med lidt duft af malt og en god bitterhed, som har masser af humle aroma af citrus og grape. Smagen er godt bitter, den har en hæderlig IBU på 45, og der må være brugt masser af aromahumle for der er en god smag af citrus og grape. Der er lidt lys maltsmag i baggrunden, men det er bitterheden som dominerer, også i den lange eftersmag.
Jeg synes at Nanny State er en rigtigt fin øl, i betragtning af de kun 0,5% alk. Selvom der er masser af bitterhed og smag er det dog en meget tynd øl, uden nogen særlig mundfylde (eller krop), og den er derfor ret meget som saftevand. Jeg giver den derfor en samlet karakter på 7 ud af 10.  

I Nanny State er der altså lige skruet end tand for meget ned for alkohollen, 0,5% er simpelthen for lavt. Ok, det er jo trods alt ikke lige så slemt som de danske Teedawn øl, for de smager da virkeligt ækelt. Så er Dead Pony fra Brewdog og American Beauty fra Det Lille Bryggeri nogle helt anderledes virkeligt lækre øl, trods de kun 3,4% og 3,8% alk. Men så er de selvfølgeligt ikke det magiske 'alkoholfri'.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar