Stefan Gustavsson Mr. Mohawk |
Den 'almindelige' Blizzard øl er en amerikansk Stout, selvom de kalder den en Imperial Porter, med mere humlesmag end jeg egentligt synes hører til i en Stout. Men i denne udgave har den ligget på både whiskey og bourbon fade, og har så stået på lager siden 2012. Øl som er brygget med masser af humle med højt indhold af alphasyre, som amerikanske Stouts, får normalt en kedelig smag af vådt pap når de lagres, men denne kombination med whiskey- og træsmag, får det hele til at mødes i en god smagfuld balance.
Blizzard Doubel Barreled Imperial Porter 2012 Mohawk Brewing |
Blizzard Double Barreled 2012 er en kulsort øl med lysebrunt skum som hurtigt forsvandt. Aromaen var rigtigt lækker, med duft af træ, whiskey, malt, lidt oxidering og en fin bitterhed. Smagen er også godt bitter, men det balanceres med en dyb smage af mørk malt, træ og whiskey. Dette giver en virkeligt lækker mundfornemmelse og en meget lang eftersmag, hvor man tydeligt kan smage den oxidering der med tiden er sket af humlen. Oxideringen balanceres dog af den kraftige smag, så den ikke bliver ubehagelig.
Jeg synes at denne fadlagrede Blizzard er en rigtigt lækker øl, og gav den en samlet karakter på 9 ud af 10.
Jeg er ret vild med Stockholm Beer & Whiskey Festival, hvor man både kan smage øl, spiritus, ost, pølser, chokolade mv. Det synes jeg passer rigtigt godt sammen.
I løbet af næste uge er planen at jeg vil skrive lidt mere om festivallen, bla. om det foredrag om gær som Claus Christensen holdt. Det var spændende :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar