10 marts 2014

La Trappe Quadrupel

Blandt Trappist bryggerierne har der altid været en som stak lidt ud, nemlig det hollanske bryggeri La Trappe. Trappistøllene anses jo normalt som belgiske øl og fan af belgisk øl regner derfor ikke La Trappe for at være sådan en rigtig trappist... Fx nævner Belgisk Bryg, som jo ellers er en rigtig god ølforretning, aldrig La Trappe med et ord når de snakker om trappistøl. Ikke desto mindre er det rigtigt gode øl, specielt i betragtning af prisen.

Quadrupel
La Trappe
La Trappe Quadrupel er en flot nøddebrun Abt på 10% alc, med et cremet flødefarvet skum som hurtigt forsvandt. Jeg synes at denne 75 cl flaske er rigtigt fin, selvom den er lukket med en besværlig plastik prop. Det er vist første gang jeg har set en ølflaske lukket med en plastikprop, de plejer kun at være i flasker med drue-saft.
Aromaen er sødlig og vinøs, med duft af malt, nødder, appelsin skal og masser af blomme/frugt duft fra belgisk gær. Det er en ret kraftig aroma, som er både frisk og sød, og har en alkohol styrke skjult i baggrunden. Smagen er også forholdsvis kraftig, med en rigtig god mundfylde og en meget lækker blød eftersmag. Der er smag af nødder, malt, blomme, en mild bitterhed og en ret stor sødme som sikkert aftager hvis man lagrer øllen 2-3 år.
Jeg synes at La Trappes Quadrupel er en rigtig god øl, specielt i betragtning af en den kun koster 40,- for 75 cl, og giver den derfor en karakter på 9 ud af 10.

Jeg har hørt at COOP er begyndt selv at importere La Trappe, så øllene vil altså fremover være at finde på masser af danske butikshylder.

Øl:
Quadrupel
Bryggeri:
La Trappe
Øltype:
Belgisk Abt
Alk.:
10 %
Købt:
Fakta for 40,-

Ingen kommentarer:

Send en kommentar