23 august 2013

Butchers Choice - Stronzo Red Ale

De forrykte bryggere hos Stronzo sprøjter øl ud, og er nu endda begyndt at brygge dem selv. Hvad skal det dog ikke ende med. I et nedlagt mejeri nær Hillerød, Borup Mejeri, har Stronzo nu endeligt fået installeret det bryganlæg, som de købte fra Amager Bryghus forrige år, og er begyndt selv at brygge. Dagens hovedperson Butchers Choice er dog ikke brygget i Hillerød, men hos Bie's Bryglab.

Butchers Choice er en stærk Red Ale, en øltype som vist egentligt stammer fra Skotland, men som bryggerier i USA naturligvis har taget ud i de ekstreme humler. Stronzo udgaven er, naturligvis, også tilsat så meget humle som fysisk muligt, og det er sådan lige før det bliver for meget til mine sarte smagsløg.

Butchers Choice Stronzo
Butches Choice
Stronzo
Det er en flot rubinrød øl på 7,5% alc., med et luftigt, lysebrunt skum, som efterlod lidt blonder på glasset. Selvom Hornsleths malerier er meget syrede, synes jeg at de er flotte, og at de giver Stronzo's øl karakter. Også selvom det, som her, bare er et par røde slagterknive.
Aromaen var meget kraftig, med duft af græs, malt, citrus og lidt alkohol. Der er masser af humle i aromaen, og i smagen er det næsten helt dominerende. Det er en meget bitter øl, med smag af røde frugter, citrus og græs, men med en god malt smag i baggrunden til at skabe lidt balance. Eftersmagen er meget lang, og næsten ligeså kraftig som selve smagen. Jeg har smagt et par amerikanske Red Ale som jeg ærligt talt syntes var noget endimensionelle, men her synes jeg faktisk at den store bitterhed er fint balanceret, så det undgår at blive for meget af det gode.
Samlet gav jeg Butchers Choice en karakter på 8,5/10.

Det bliver spændende at smage nogen af de nye Stronzo øl, brygget på eget bryggeri. I går var der øllancering på Fermentoren, måske med noget af det selvbryggede, så hvis man ellers har mulighed for at komme forbi den hyggelige ølbar, har man chancen for at smage deres øl fra fad.

Øl:
Butches Choice
Bryggeri:
Stronzo Brewing
Øltype:
Red Ale
Alk.:
7,5%
Købt:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar