27 april 2013

Kremlin Crude - Sovjet Porter fra Beer Here

På Bjergtrolden i Roskilde fandt jeg en lækker Porter fra Beer Here. Christian Skovdal Andersen brygger øl med masser af styrke og smag, hvor der er skruet op for det hele, uden at det absolut skal være ekstrem-øl.

Kremlin Crude
Beer Here
Kremlin Crude er en kaffesort Poter på 10% alc, med et tæt nøddebrunt skum, som holdt længe og efterlod lidt blonder på glasset. Etiketten forestiller et klassisk sovjetisk arbejder motiv, som ville have gjort de gamle sovjetkommunister stolte. Det er det som kaldes socialistisk realisme, og stadigt 'pryder' overalt i Rusland, bla. i de ellers flotte undergrundsbaner.
Aromaen er en dejligt kraftig klassisk Porter duft, og dufter af nødder, lakrids, en anelse røg, en god bitterhed, og godt med krydderier i baggrunden. Også smagen har alt det, som en kraftig porter skal have, og lidt til. Det er en meget kraftig smag, af brændt malt, nødder og krydderier, med en god bitterhed i baggrunden. Bitterheden holdt også ved i en lang kraftig eftersmag, som også var præget af den brændte smag og af alkohol.
Jeg syntes at Kremlin Crude var en usædvanlig god Porter, og gav den en karakter på 9/10.

Kremlin Crude er meget passende navngivet, for der er så meget mundfylde, at den næsten er så tyktflydende som olie. Han ved hvad han laver den gode Christian Skovdal Andersen. Efter sigende forsøger han for tiden, efter meget pres, at genoplive den hedengangne Porter fra Ølfabrikken, som vandt for årets ølnyhed i 2005.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar