03 marts 2013

Forårsbryg - frisk forårsbebuder fra Jacobsen

Carlsberg har siden 2008 udsendt denne forårsøl/påskebryg i deres Jacobsen serie. Den har fået både gode og dårlige ord med på vejen, men jeg synes selv at den er ganske god.

Jacobsen Forårsbryg
Carlsberg
Forårsbryg er en pæn rødlig Ale på 6,7% alc, med et luftigt hvidt skum, som holdt længe og efterlod lidt blonder på glasset. Aromaen er ganske god, med duft af lidt humle, lidt malt, citrus, græs, lidt sukker sødme og med en duft af blomster. Af en Ale at være, har den en ret frisk, men samtidigt fint maltet, aroma.
I smagen er der malt, citrus, karamel, blomster, og en fin bitterhed, som bliver mere fremtrædende i eftersmagen. Øllen er tilsat skovmærke, og det giver en speciel krydret/blomstret bitterhed, som jeg synes gør den mere frisk end Ale normalt er. Jeg ved godt at det er en helligbrøde blandt ølnørder, men jeg betragter ikke humle som den hellige gral, og synes at det er dejligt med øl hvor bitterheden kommer fra andre ting.
Jeg kan rigtigt godt lide Forårsbryg, som jeg synes er både frisk og smagfuld, og giver den en karakter på 8 ud af 10.

Foråret er endeligt kommet, og det er på tide at finde nogle lyse og friske øl frem. Haven skal ordnes, de sidste buske skal beskæres og plænen rives, og efter al sliddet har man da fortjent en god øl, som kan nydes mens man betragter frugten af sit arbejde. Ak ja, forår... du var længe ventet.

2 kommentarer:

 1. "Ak ja, forår... du var længe ventet. "

  - Der kommer sne igen i weekenden.

  http://hopswaterandbarley.blogspot.dk/2013/02/winter-lager-samuel-adams.html

  -Kaj

  SvarSlet
  Svar
  1. Kaj, du har da også bare sådan et positivt syn på livet ;)

   Hvis det virkeligt bliver snevejr igen, tror jeg bare at jeg vil tage foråret lidt på forskud :)

   Slet