19 marts 2013

Imperium Attakuje - skøn dobbelt IPA

Sidste tirsdag var jeg til ølsmagning med Torben Mathews. I et utroligt underholdene foredrag, fortalte han om ølture rundt verden, og præsenterede øl som han selv havde importeret fra henholdsvis Storbrittanien og Polen.

Torben Mathews har siden 1990 haft ølbaren You Never Walk Alone i Kolding, som ifølge Ølentusiasterne er en af landets ypperste. Torben tager 2 gange om året på ølture rundt i verden, hvor han besøger bryggerier og forsøger at opstøve nye spændende øl. Vi fik sådan en slags greatest hits fra nogle af de foredrag han holder om sine ølture, og smagte øl fra hans faders hjemland England, og fra en øltur til Polen, som Torben fortalte var et af de mest spændende lande, han længe havde været i. Vi smagte 8 gode øl, hvoraf min personlige favorit var Imperium Attakuje.

imperium attakuje
Pinta
Imperium Attakuje brygges af det polske mikrobryggeri Pinta. Torben Mathews fortalte, at de brygger mange spændende øl, men at denne dobbelte IPA, DIPA, efter hans mening er den bedste. Jeg går ud fra at øllens navn er en Star Wars henvisning, men det kan selvfølgeligt også være det engelske imperium de mener, med dets IPA'er. Det er en rigtigt flot kobberrød øl på 7,8% alc, med et tæt flødefarvet skum, som hurtigt forsvandt.
Aromaen var fantastisk god, med en rigtig god bitterhed uden at det gik over og blev en grape-bombe efter amerikansk stil. Imperium Attakuje havde en god duft af citrus, melon og lidt malt, i en skøn intens balance.
Jeg syntes at smagen var endnu bedre, for her blev en store bitterhed suppleret af masser af smag af bla. citrus og melon, lidt malt og en smule grape. I DIPA øl kan man tit ikke smage andet end humle, hvilket jeg synes er ret kedeligt, men her var der en dejlig dyb smag.
Jeg synes at Imperium Attakuje er en af de bedste dobbelte IPA'er jeg har smagt, og gav den en karakter på 9. Eneste problem ved øllen er vel, at man formentlig ikke kan få den andre steder i Danmark, end på You Never Walk Alone.

Torben Mathews har egentligt læst sprog på universitetet, før han havnede i øl, og mange af hans røverhisorier handlede om sproglige forviklinger. Vi fik bla. masser af anekdoter om polsk engelsk, samt om danskernes manglende evne til at udtale engelske bynavne. Det var et rigtigt sjovt ølforedrag, med en masse spændende nye øl.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar