27 september 2017

Tremendous - Skønt Håndbryg

Det Nordjyske bryggeri Bang & Harboe Håndbryg er, som mange danske bryggerier, udsprunget af håndbryggermiljøet. Her gør man dog en dyd ud af det, og bruger meget krudt på at fortælle om det gode samarbejde mellem hjemmebryggerne. Det er jo dejligt, og for en hjemmebrygger som mig selv, er det jo også sjovt når man på bryggeriets hjemmeside, som meget apropo hedder Håndbryg.com,  kan finde nærmest hele opskriften på at brygge deres øl. Jeg har smagt på Bang & Harboes øl Tremendous, som vandt guld ved DM i håndbryg i 2016. Den er slet ikke så ringe.

Tremendous
Bang & Harboe Håndbryg
Tremendous er en kastaniebrun ale på 5,5% alk., med et luftigt lysebrunt skum som holder længe. Aromaen har duft af kaffe, brændt malt, nødder og en tydeligt duft af sort malt, hvilket er med til at give en god bitterhed. Det er en amerikansk Brown Ale, så der er fokus på bitterheden, både fra den sorte malt og fra store mængder Chinook, Amarillo og Cascade humle. Det er forstærket af tørhumling med Mosaic humle, så humlesmagen giver ekstra dybde i øllen. Smagen har også masser af kaffesmag og -bitterhed, samt masser af krydderier. Der er også en dyb frugtig smag, som jeg først tænkte var som af baked-beans og kanel, men ved nærmere eftertanke smager det vist mere af coco nibs :)
Tremendous har dejligt meget smag, specielt af en øl på kun 5,5%, men personligt bliver jeg vist aldrig nogen fan af bitre amerikanske Brown Ale, så jeg giver Tremendous en samlet karakter på 7,5 ud af 10.

Bang & Harboe virker som en spændende bryggeri, som jeg glæder mig til at smage mere fra. Jeg håber dog at deres andre øl er lidt billigere end denne, for selv om Tremendous er en dejlig øl, så er 50 kr for 33cl altså latterligt dyrt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar