24 august 2012

Brew Cat IPA - kedelig discount øl

Netto har fået brygget 3 forskellige øl under mærket Brew Cat. Der står intet på flasken om hvem der har brygget dem, men ifølge Ratebeer er det Ørbæk Bryggeri. Ørbæk laver nogle enkelte øl som er ganske gode, men med Brew Cat er der virkeligt tale om discount over hele linien.

Brew Cat IPA
Ørbæk Bryggeri
Brew Cat IPA er en klar gylden øl på 4,5% alc, med et hvidt luftigt skum, som holdt længe. Det er ikke verdens pæneste øl, og etiketten mener jeg er direkte grim. Der er ikke brugt meget tid på layout, og det hele skriger bare 'discount', men det er måske også idéen.
Jeg syntes ikke at øllen havde en direkte dårlig aroma, men af en IPA er den utroligt kedelig. Den dufter bare som en pilsner, med duft af korn, lidt citrus, og en pilsner bitterhed. Det sammer gælder sådan set smagen, som heller ikke er direkte dårlig, den er faktisk ok for en pilsner, men der er intet IPA over den. Mon den overhovedet er overgæret?
Denne IPA er tydeligvis bare en forsøg på at lave en discount udgave af en IPA, og i den lave pris' navn har man fjernet ethvert spor af smag eller personlighed. Tillykke med den fine øl Ørbæk, jeg giver den en karakter på 5 ud af 10.
Hvad bliver dog det næste, en lys Brown Ale som smager af Pilsner, eller en gylden frisk Porter.

Selv navnet Brew Cat er jo også skamløst nasset fra Brewdog. Der er ikke så meget som en sjov historie eller undskyldning for at brandet hedder sådan, det er bare et rent plagiat. Tænk at Ørbæk Bryggeri vil være med til sådan en omgang (Det er måske også derfor der ikke står på flasken at øllen er lavet hos dem). Trods deres fine økologiske image, kan deres moral åbenbart ligge på et meget lille sted.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar