29 december 2011

Midvinterblot - vinterporter fra Sigtuna

Juledagene er overstået, og jeg håber at I alle har haft en rigtig hyggelig jul. Denne mørke tid på året, egner sig ikke kun til juleøl, men i det hele taget til stærke mørke øl, som man kan sidde og hygge sig med. En god øl til at nyde i vintermørket, er slet ikke så ringe, og da slet ikke når den, som Midvinterblot, kommer fra svenske Sigtuna.

Midvinterblot
Sigtuna Brygghus
Midvinterblot er en flot kaffesort Stout på 10,1% alc., med et tæt lysebrunt skum, som efterlod lidt blonder på glasset. Jeg kunne rigtigt godt lide aromaen, som havde dufte af kaffe og karamel, men ikke de store spor af den honning som øllen ellers er tilsat. Jeg syntes mere at øllen duftede bittert end sødt.
Jeg syntes også at smagen var rigtig god, med en ret god mundfylde. Der var en mellem bitterhed, og lidt sødme, men jeg kunne stadigt ikke rigtigt smage honning, men det er selvfølgeligt ikke alle som er så glade for honning som jeg er. Eftersmagen var ganske ok, den var krydret og var ret bitter, men sådan en chokolade bitterhed, mere end humle bitterhed.
Alt i alt, syntes jeg at Midvinterblot var en ganske god øl, men efter det jeg har smagt fra Sigtuna på det sidste, havde jeg alligevel forventet lidt mere. Jeg gav derfor en karakter på 7,5 ud af 10.

Jeg fik en masse dejlige øl i julegave i år, så det skulle være muligt at få de mørke vinteraftener forude til at gå :)

1 kommentar:

  1. Sigtuna Mivinterblot kommer åter den 15 november 2012 på Systembolaget :-)

    SvarSlet